ANTOLOGIA DISPARITIEI


Antologia disparitiei

Spectacolul Antologia disparitiei, productie a Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din Iasi, se joaca pe 15 august, de la ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in cadrul SEAS 2024.

E un joc de care nu ma mai satur jocul asta in care pun laolalta texte iesite din talentul unor scriitori care – aparent – nu au nimic in comun. Am primit multe texte in care aparea disparitia. Aparea si disparea. Am ramas la textele in care disparitia persista. Am stat cu actorii zile lungi la sortat de proza scurta. Acum suntem posesorii unei colectii de disparitii. Cele mai frumoase disparitii. Cine are nevoie de ea?
De la cea mai sumbra disparitie (viata unei fetite intr-un sat din nord-estul Romaniei) pana la cea mai absurd-datata (disparitia unor pipote ceausiste in burta unor cetatene) antologia pe care o alcatuim sub ochii spectatorilor poate sa anticipeze, sa provoace nostalgii, poate sa bantuie si poate sa-i descurajeze pe fanii palpabilului cand li se spune ca doar amintirea ne salveaza de la disparitie. (Radu Afrim)


Autor: dupa proza feminina contemporana de Stefania Mihalache, Anca Vieru, Lorina Balteanu, Ruxandra Burcescu, Lavinica Mitu, Simona Popescu
Scenariu, regie, univers sonor, filmari: Radu Afrim
Asistent regie: Anamaria Rusu
Scenografie (decor/costume): Cosmin Florea
Coregrafie: Alice Veliche
Pregatire si aranjament muzical: Diana Roman
Video-proiectie, filmari, mapping: Mihai Nistor
Light-design: Cristian Niculescu
Durata spectacolului: 3h30, cu pauza

Distributia: Ada Lupu, Pusa Darie, Ionut Cornila, Livia Iorga, Diana Roman, Malina Lazar, Horia Verives, Daniel Busuioc, Razvan Conțu, Andrei Sava, Cosmin Maxim, Dumitru Nastrusnicu, Georgeta Burdujan, Diana Vieru, Octavian Paun, Luca Gumeni, Anamaria Rusu, Andreea Stratula, Marian Stavarachi, Ioana Aciobanitei

Ora de incepere:19.00

Pret bilet : 80lei

Biletele se pot achizitiona de pe mySTAGE.ro sau de pe Bilet.ro si de la Secretariat- Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta.

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

VA MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!

vezi toate spectacolele