Oscar si Tanti Roz

OSCAR SI TANTI ROZ

de Eric Emmanuel Schmitt


Regia: Chrie Simion Mercurian

Distributia: Oana Pelea, Marius Manole, Cristina Casian, Antoaneta Cojocaru


Oscar si Tanti Roz – nu doar povestea unui copil nedreptatit de soarta, care sta de vorba cu Dumnezeu; e povestea noastra, a tuturor.

Exista in textul lui Eric Emmanuel Schmitt un mesaj tulburator: oricare dintre noi poate fi Oscar, dar cu un dram de noroc in plus. Mai multe zile daruite inseamna sa incerci sa te bucuri de viata, indiferent de cum ti-e harazita - in chip de premiu ori de pedeapsa - fara a uita, totusi, sa raspandesti binele in jurul tau.
"Am avut din prima o intalnire aparte cu Oscar si Tanti Roz si am stiut imediat ca o sa-l fac. Cand am citit cartea lui Eric Emmanuel Schmitt, am simtit ca ceva se leaga, a fost ca o minune care plutea in aer.
Personajul principal din piesa asta nu e Oscar, nu e Tanti Roz, ci Dumnezeu."
"De ce lasa Dumnezeu pe lumea asta boli si bolnavi? Daca e atat de bun, de ce lasa atata suferinta? Am gasit si raspunsul: pentru ca viata e un imprumut."
"In secolul nostru uitam de moarte, fiind atat de bolnavi de orgoliu, atat de avizi si fim noi cei mai mari, cei mai tari, cei mai buni, sa avem de toate. In starea asta de "betie" ni se spune: "Ai cancer", si atunci nimic nu mai are valoare, nimic nu mai conteaza... Ne dam seama ce mici suntem, desi credeam ca putem mosteni pamantul." (Interviu cu Marius Manole, Adevarul)
Cu "Oscar si Tanti Roz" teatrul redevine un spatiu al excelentei, unde spectatorii vin sa vada adevarul. Spectacolul de la Teatrul Bulandra e unul profund, puternic si tulburator despre viata si moarte. Intre "Draga Dumnezeu" si semnatura de final: "Te pup. Pe maine!" este documentata viata unui copil de zece ani, care isi traieste ultimele zile...
Romanul lui Eric Emmanuel Schmitt, dramatizat si adus pe scena, capata o forta uluitoare.
Adina Mastalier, scenografa spectacolului, a reusit sa ridice intr-un spatiu limitat o constructie elaborata, cu numeroase compartimente secrete, care sunt revelate publicului putin cate putin, schimband perspectiva privitorului si povestind in imagini si lumini rutina dura a vietii de spital.
Oana Pellea (Tanti Roz) este o combinatie de fragil si forta, de tandrete si iubire neconditionata care de la inceput te cucereste. Cuplul pe care-l face cu Marius Manole (Oscar) are o chimie aparte, o sinceritate care lucreaza organic asupra spectatorului. Cristina Casian (Bacon) si Antoaneta Cojocaru (Peggy Blue) sunt doua prezente care in ecuatia spectacolului spun povestea sperantei. (Ioana Moldovan)


DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA  INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.


VA  MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!

 Ora de incepere: 1900

 Pret bilet: 179 lei;169lei;149lei;129lei;109lei;89lei

Biletele se gasesc pe https://poftimcultura.ro/

vezi toate spectacolele