RED ARMY

ANSAMBLUL ALEXANDROV, 

Marele cor al Armatei Rosii, 

         va susține pentru prima data doua concerte excepționale în România, in Bucuresti si Constanta. 

       Pentru întâlnirea cu publicul român, Corul pregãtește un recital de excepție, din care nu vor lipsi cele mai consacrate piese dar și o surprizã uriașã: reinterpretarea în varianta coralã a celor mai cunoscute piese ale formațiilor Queen și The Beatles.

       Ansamblul Aleksandrov este cel mai mare ansamblu artistic din Rusia. Data înfiinþãrii este consideratã ziua de 12 octombrie 1928, atunci când a avut loc și primul concert pe scena Casei Centrale a Armatei Roºii. În acele timpuri, ansamblul era format din doar 12 persoane. La jumãtatea anilor ‘30, corul numãra deja aproape 300 de membri, iar renumele sãu depãºise demult graniþele Uniunii Sovietice.

        Corul Ansamblului Aleksandrov este renumit pentru fineþea ºi puritatea interpretãrii muzicale academice, plinã de emoþie, artã ºi înzestrare vocalã.

         Muzica Ansamblului combinã cu succes instrumentele populare ruseºti – donara, balalaica ºi acordeonul cu butoane – cu instrumentele de suflat din metal ºi lemn.
        Din palmaresul impresionant pe care Ansamblul Aleksandrov l-a adunat de-a lungul existenþei sale meritã evidenþiate câteva realizãri de excepþie: în anul 2004, Ansamblul a susþinut un concert de neuitat la Vatican, primind binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea.       În 2007, Ansamblul Aleksandrov a „învins” N.A.T.O, printr-un recital de excepþie care a avut loc chiar la sediul Alianþei Nord Atlantice de la Bruxelles. 

    În 2008, au fost aniversaþi 80 de ani de existenþã ai Ansamblului printr-un turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice ºi în aproape 60 de þãri din Europa, Asia,
Africa ºi America.

Ora de incepere: 19,00

Pret bilet : 200 lei si 150 lei.


vezi toate spectacolele