CHRISTMAS IN VIENNA


NU MAI SUNT BILETE


Strauss Festival Orchestra Vienna 

prezinta

Christmas in Vienna

Stralucirea autentica a Vienei in Romania - 

 

          Fascinanta lume vieneza se va deschide și in acest an publicului din Romania prin intermediul unui spectacol 100% vienez – Christmas in Vienna! Pentru al saptelea an consecutiv, Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijata de maestrul Willy Büchler, cu participarea extraordinara a sopranei vieneze Monika Mosser va sustine un amplu turneu in Romania.

      Recunoscuþi pe plan internaþional pentru virtuozitatea ºi mãiestria lor, câºtigând deopotrivã admiraþia publicului ºi a criticilor, artiºtii sunt consideraþi ambasadorii Vienei, capitala mondialã a muzicii clasice. Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondata in 1978 de legendarul dirijor Peter Guth si a primit in randurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentati muzicieni, pastrandu-si, astfel, de-a lungul timpului, suprematia intre orchestrele de acelasi gen. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscuta de publicul din Romania, mai ales ca in 2008 s-a numarat printre invitatii de onorare ai Festivalului Enescu.

       Nãscut in Vienna, Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamã reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului sãu incomparabil de a face muzicã, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiențã îndelungatã. Willy Büchler continuã tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mânã, deopotrivã publicul și muzicienii. Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea ºi umorul cu care interacþioneazã cu publicul, creând o atmosferã destinsã, de bunã dispoziþie, de adevãratã sãrbãtoare.

    Monika Mosser este o artista cu adevarat vieneza. Nascuta in capitala mondiala a muzicii clasice, educata la Conservatorul si la Universitatea de Muzica din Viena, a castigat Concursul International de Opereta “Nico Dostal”, incepandu-si cariera de solista la Volksoper  Wien. Fiind o soprana cu uimitoare abilitati interpretative,  Monika Mosser are un repertoriu larg si divers, care cuprinde arii de opera, operete, dar si musical-uri celebre. Performantele sopranei au incantat audientele din toate colturile lumii. Monika Mosser este prima soprana din Europa de Vest invitata in Rusia intr-un turneu impreuna cu Strauss Festival Orchestra, toate concertele fiind sold-out. De altfel, Monika Mosser este prima solista vest -europeana invitata sa cante impreuna cu Filarmonica din Moscova.

Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijatã de maestrul Willy Büchler și acompaniatã de soprana Monika Mosser!

Christmas in Vienna
Strauss Festival Orchestra Vienna
Dirijor Maestro Willy Büchler
Soprano Monika Mosser


Johann Strauss Jr.
Entrance march from „The Gypsy Baron“ (Einzugsmarsch aus dem „Zigeunerbaron“)
Johann Strauss Jr.
Wine, Women and Song (Wein, Weib und Gesang) op. 333
Robert Stolz
„Du sollst der Kaiser meiner Seele sein“
Johann Strauss Jr.
Bandit's Gallop (Banditen – Galopp) op.378
Johann Strauss Jr.
Wildfire (Wildfeuer) op. 313
Josef Strauss
Thalia, op. 195
Johann Strauss Jr.
Viennese Blood in Soloversion („Wiener Blut“ Duett in Soloversion)
Johann Strauss Jr.
Pleasure Train (Vergnügungszug) op. 28
******
Johann Strauss Jr.
Where the citrons bloom (Wo die Citronen blüh’n) op. 364
Emmerich Kálmán
„Was in der Welt geschieht“ from „Zirkusprinzessin“
Josef Strauss
Winterlust, op. 121
Johann Strauss Jr.
Danube mermaid (Donauweibchen) op. 427
Franz Lehár
„Hör ich Zymbalklänge“ from „Zigeunerliebe“
Josef Strauss
Fireproof! (Feuerfest!) op. 269
Johann Strauss Jr.
Hunting polka (Auf der Jagd) op. 373

Ora de incepere: 19,30

Pret bilet: 100 si 150 lei

vezi toate spectacolele