TREI 3 TENORI ITALIENI

TREI 3 TENORI ITALIENI

 

“IN MINUNATA LUNA MAI”

 

 Vineri -12 Mai 2023 ora 20:00  Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta - Sala Mare

        Ce poate fi mai potrivit in cea mai frumoasa luna a anului, cand pomii infloresc, iar natura  va oferi toata splendoarea sa maxima, decat o calatorie muzicala in “Bellaurile Italia” pe ritm canzonetelor napoletine si a celor mai celebre arii din operele italiene, dar si cu gandul la tarmurile marilor ce scalda „patria muzicii”, cea Adriatica pe de-o parte și Mediterana, Tireniana și Ligurica pe de alta!

   Si cine ar putea fi mai nimerit sa nu poarte in aceasta poveste muzicala, daca nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultand si cantand de mici aceste canzonete si arii celebre? Cine le-ar simti, le-ar trai si le-ar canta mai bine decat ei?

            Tocmai de aceea ne-am gandit ca arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle”, “La donna e mobile” sau canzonete ca “O sole mio”, “Santa Lucia”, “Funiculi, Funicula” sau “Caruso”. ”, ca sa amintim doar cteva dintre cele pe care le veti asculta, va vor face sa  pasiti optimisti in vara ce va veni!

   Spectacolul „3 Tenori Italieni” este un om adus marilor tenori Jose Carreras, Placido Domingo si Luciano Pavarotti, trei artisti legendari care au cucerit intreaga lume cu vocile si interpretarile lor, iar vocile exceptionale ale celor 3 tenori invitati, Domenico Menini, Alessandro Goldoni si Angelo Forte, voci in cel mai pur stil al belcanto-ului italian, vor reaminti publicului de frumoase voci ale celor care se ingrijesc de a fonda acest concept.

 

            Ceilalti invitati, care vor desavarsi evenimentul nostru, nu vor fi mai prejos! De la cea mai mare academie de muzica din Europa, Academia Mozarteum din Salzburg, vine baritonul Fernando Araujo, profesor la „Clasa de Opera” din cadrul acestei prestigioase academii. Baritonul Alfio Grasso (Italia), va fi a doua voce grava care va mentine balanta registrelor vocale. Soprana Jeanne Marie Druce, vine din Franta si va trebui sa faca fata serenadelor celor 3 tenori, daca nu va reusi, 3 balerine frumoase sunt gata sa-i vina in ajutor!

 

            Spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicala fiind asigurata, dupa modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui Andre Rieu, „cu vioara in mana”, de tanarul dirijor si solist violinist Bogdan Costache, un numar deja cunoscut in toate filarmonicile si teatrele de opera din Europa. El va dirija celebra ORCHESTRA DI TEATRO D'OPERA ITALIANA si ORCHESTRA OPEREI VOX, facilitandu-va din nou intalnirea cu celebri artisti instrumentisti din Europa si din lume!

 

            Coordonarea scenica a Orchestrei di Teatro D'Opera Italiana, a Corului, Orchestrei si Baletului Operei Vox, precum si a tuturor solistilor invitati, va fi asigurata de regizorul si coregraful Vlad Sebastian.

 

            Publicul va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alaturi de frumoasele noastre coristi, asa ca toata lumea  sa  vibreze si sa traiasca arta la superlativ!

 

            Nu ajungeti  in viitorul apropiat in salile marii teatre de opera din Italia, sa ascultati voci frumoase de tenori celebri italieni, in cel mai pur stil al belcanto-ului italian? Aveti sansa sa o faceti in orasul dumneavoastra! Vor veni ei la noi! „IN MINUNATA LUNA MAI”!

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA  INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

VA  MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!

Este interzis  consumul de alimente și bauturi in sala de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual (apa/suc).

Biletele se gasesc pe ticketstore.ro

Pret bilet - 200lei


vezi toate spectacolele