CREATORUL  DE TEATRU

CREATORUL DE TEATRU
de Thomas Bernhard


Traducere: Alexandru Dabija
Regie: Alexandru Dabija
Regia tehnica: Laurențiu Andronescu,Tudor Dobrescu
Distributia: Marcel Iures,  Alexandru Bindea, Ana Ciontea, Alexandra S?lceanu, Lucian Iftime, Afrodita Androne și Victoria Dicu

Creatorul de teatru, piesa unuia dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani, austriacul Thomas Bernhard, in regia lui Alexandru Dabija și cu Marcel Iureș in rolul titular, este un imn paradoxal inchinat artei teatrale, dar și o privire caustica asupra vieților noastre meschine și tragicomice.
In rolul lui Bruscon, Marcel Iureș da viața, intr-un cvasi-monolog caustic și absurd, unui splendid bufon in cautarea absolutului in arta. Actor, autor și regizor megaloman, mizantrop, ipohondru, nihilist și intempestiv, Bruscon izbucnește in tirade indreptate impotriva mediocritații țarii sale, vocifereaza despre orice, de la politica, societate, teatru - pe care Bruscon susține ca-l detesta -, rabufnește fața de condițiile care ii sunt oferite, pentru ca nimic și nimeni nu se ridica la inalțimea ambițiilor sale artistice, și mai ales familia sa, cu care se poarta tiranic.
Personajele care il secondeaza  sunt grotești, aproape caricaturale, adesea ridicole, inzestrate cu capacitatea de a starni in spectator sentimente de respingere și ilaritate, dar in spatele caricaturii se ascunde pesimismul scriitorului Thomas Bernhard, convins ca aceasta umanitate nu are nicio șansa de salvare.
"Creatorul de teatru" - un text extraordinar, plin de furie, disperare, agresivitate, deziluzie, dar și de umor negru, pe care același Alexandru Dabija il punea in scena la Teatrul Act in 2001, tot cu Marcel Iureș in rolul principal, este readus acum pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor Constanta, cu un Marcel Iureș aflat de data aceasta la varsta acestui personaj ridicol și tragic in egala masura.

Se interzice spectatorilor consumul de alimente și bauturi in incinta salii de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual;

 

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA  INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

VA  MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!

Biletele se gasesc pe ticketstore.ro

Ora de incepere: 1900
Durata: 2 h 10'

Pret bilet: 170 lei

vezi toate spectacolele