NEPOTUL MEU VENIAMIN


TEATRUL DE COMEDIE in colaborare cu TEATRUL EVREIESC DE STAT
prezinta
NEPOTUL MEU VENIAMIN
de Ludmila Ulitkaia

Regia: Vlad Massaci
Distributia: Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Andreea Alexandrescu, Razvan Krem Alexe, Andrei Miercure


 In premiera la Constanta,  Teatrul de Comedie in colaborare cu Teatrul Evreiesc de Stat, lanseaza pentru iubitorii de teatru propunerea de a o cunoaste pe Ludmila Ulițkaia, un mare scriitor rus contemporan, care dezvolta in actiune teatrala o tematica actuala – conflictul dintre etnii si cel intre generatii. 
 Pentru unii spectatori  Ludmila Ulițkaia este  cunoscuta ca prozator de talie internationala, rasplatita cu numeroase distinctii pentru romanele sale traduse si editate la noi. Romanele sunt impresionante, captivante prin povestile consistente despre viata, cu bunele si relele sale. Analistii o considera pe Ludmila Ulițkaia ,,un Tolstoi modern”. Nascuta in 1943 intr-un sat din Urali, a trait si a cunoscut in amanunt viata din Rusia cu aspecte comune si in multe tari ale lumii. Este astazi unul din principalii disidenti intelectuali din Rusia care condamna regimul autoritar dictat de interesul celui care conduce statul.  La sfarșitul anilor `70, Ludmila Ulițkaia s-a angajat, pentru un timp, consilier literar la Teatrul Evreiesc de Stat din Moscova, a scris scenarii si s-a apropiat atunci de teatru, ca apoi sa se lanseze ca romancier. 
"Nepotul meu, Veniamin" este una din foarte putinele piese de teatru datorate Ludmilei Ulițkaia. Autoarea propune scenei povestea tragi-comica a unei femei evreice, dornica de o familie si de urmasii ei, ca orice om. Actiunea este plina de intamplari neașteptate, degaja sensibilitate, dar si mult umor ; ofera imagini din viata unor oameni obisnuiti din care nu lipsesc suferita si bucuriile. Umorul puncteaza mereu actiunile personajului central, Esfir Livovna (Maia Morgenstern), careia ii revin monologuri esetiale pentru substratul actiunii, mai ales in prima parte a piesei. Alaturi de Esfir este Elizaveta Iacovlevna (Emilia Popescu), opusul ei prin echilibrul judecarii situatiilor. Completeaza seria intamplarilor neasteptate, Sonecika (Andreea Alexandrescu), Vitea (Razvan Krem Alexe, iar in alte reprezentații Andrei Miercure). 
 Alegerea repertoriala a acestei piese este meritorie prin continutul tematic bogat in trimiteri la actualitate. "Nepotul meu, Veniamin" ramane un spectacol atractiv prin intentiile textului unei scriitoare de valoare universala  și prin prezenta in distributie a doua personalitati teatrale. 

Este interzis  consumul de alimente și bauturi in sala de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual (apa/suc).

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA  INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA INTRAREA IN SALA  SA RENUNTATI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI "NEVOITI"SA O LIPITI DE FOTOLII (HUSE),  IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VA  MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!


Pret bilet:139;129;119;109;99lei
Ora de incepere: 1900
 Biletele se gasesc pe site-ul iabilet.ro

vezi toate spectacolele