TAKE, IANKE SI CAD?R

TACHE , IANKE SI CADAR

 

11 iulie ora 20:00

 Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta

 

Textul este o comedie savuroasa in trei acte, scrisa in 1932 si pusa in scena in acelasi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima data la Bulandra in 1957 de regizorul N. Al. Toscani.

 La peste sase decenii de la montarea lui Toscani, Horatiu Malaele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, intrupandu-l pe evreul Ianke si distribuindu-i in rolurile turcului Cadar si romanului Take pe Razvan Vasilescu si pe Mihai Constantin.

 Alaturi de cei trei interpreti principali, din distributie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Varlan si Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost incredintata  Mariei Miu.

 Piesa aduce in prim plan povestea de viața a celor trei prieteni negustori, abordand cu subtilitate problematica rasei, credintei și religiei, a statutului identitar individual si de grup, reamintindu-ne astfel ca diferențele nu sunt neaparat un motiv de disensiuni. Dar și ca buna intelegere poate functiona pe fondul acceptarii și al asumarii a ceea ce ne definește si ne diferențiaza de ceilalți.

https://youtu.be/sNngeL5ud7E

Pret bilet :  150 lei

vezi toate spectacolele