TOTUL SE TRANSFORMA


TOTUL SE TRANSFORMA
spectacol oglinda a zilelor noastre
de Alexandru Popa

Regia: Vlad Zamfirescu
Distributia: Maia Morgenstern, Carmen Tanase, Vlad Zamfirescu, Mircea Rusu

Povestea regizata de Vlad Zamfirescu  zugravește cu umor si verva o serie de tablouri decupate dintr-o realitate altfel decat cea pe care o știm de-o viața, realitatea care ne-a prins in mreje de un an incoace. Oricine se poate regasi intr-unul din cele 4 personaje, iși poate identifica gandurile ori reacțiile sau se poate recunoaște 
intr-una din situațiile pe care eroii le traverseaza. Construit pe filonul empatiei, textul are un haz molipsitor, pigmentat cu replici ce dau de gandit.
O radiografie a relațiilor interumane, intr-o situație de criza, dar si fina analiza a relațiilor de cuplu sau a relației parinte-copil, piesa pune in lumina tendința de auto-izolare ce are ca mijloc agregant frica de orice: de boala, de singuratate, de necunoscut. Decupata dintr-o realitatea atipica, piesa ne face sa ințelegem ca libertatea vine cu prețul acceptarii și ca adesea in viața ne apropiem doar dupa ce ne-am instrainat.
Rafinata, culta și un pic formala, Tora (MAIA MORGENSTERN) a modelat de-a lungul timpului generații de elevi și crede in puterea protectoare a conveniențelor sociale și in faptul ca oricine iși poate imbunatați condiția prin educație. Dupa un lung mariaj, in cele din urma eșuat, ia viața de la capat intr-un duplex cochet, cu gradina.
Asistenta medicala pensionara, Cora ( CARMEN TANASE ) este o prezența calda, chiar vulcanica, ce a pus totul in slujba celei mai importante misiunii pe care i-a oferit-o viața: creșterea fiului ei, șturlubaticul Vigo (VLAD ZAMFIRESCU). Baiatul a ajuns el insuși la varsta deplinei maturitații, dar nu a gasit inca resortul care sa il propulseze dincolo de caldura caminului copilarie, așa ca locuiește in casa Corei. De cealalta parte a structurii de tip duplex locuiește Tora, care cauta sa impuna limite despre care crede ca ii vor consolida spațiul privat.
Ca o pata de culoare apare in peisaj Trent ( MIRCEA RUSU), fostul soț al Torei, angrenat in alta relație, dar inca nedetașat de femeia despre care candva a știut totul.
Va lasa Vigo in urma siguranța și confortul casei in care a copilarit? Iși va duce Tora pana la capat planul de a-și separa proprietatea de a Corei printr-un perete desparțitor? Va birui nevoia de intimitate sau cea de apropiere interumana? Gasiți toate aceste raspunsuri intr-o poveste-oglinda a zilelor noastre, in care descoperim ca avem nevoie sa vedem zidul pentru a-l putea darama.

Scenografia spectacolului este semnata de Imelda Manu, iar light design-ul este asigurat de George Jipa.


* Se interzice spectatorilor consumul de alimente și bauturi in incinta salii de spectacol, cu excepția lichidelor ambalate individual;

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA INTRAREA IN SALA  SA RENUNTATI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI "NEVOITI"SA O LIPITI DE FOTOLII (HUSE),  IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VA MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE!

Incepand cu data de 1 ianuarie 2023 Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta nu va mai vinde bilete la spectacole.

Ele  se vor gasi exclusiv  pe site-urile specializate de vanzare a biletelor.
Ora de incepere: 19,00
Durata: 1 h 45'
Pret bilet : 150 lei

vezi toate spectacolele