LACUL LEBEDELOR

Teatrul Academic Municipal de Opera si Ballet din KIEV

LACUL LEBEDELOR

Balet in 4 acte de P.I. Tchaikovski

După o absență de 7 ani ,Teatrul Academic Municipal de Opera si Ballet din KIEV revine in ROMANIA. Spectacolul este  realizat de coregraful Valerii Kovtun, după coregrafia clasică a lui Marius Petipa. Luxuriantă, producția aduce pe scenă aproape 40 de balerini, în costume spectaculoase. Soliști ai spectacolului vor fi prim-balerinii Olga Golitsa, Oxana Bondarenko (Odette/Odile) și Denis Nedak, Fedir Zarodyschev (Siegfried).
OLGA GOLITSA a absolvit colegiul coregrafic din capitala Ucrainei, devenind, grație talentului, măiestriei, expresivității interpretărilor ei, care au cucerit imediat încrederea colegilor și a coregrafilor, prim-solistă a Operei Nationale din Ucraina ’’T.Schevchenko’’ din Kiev. Cu un impresionant portofoliu de roluri principale, ea a dansat în ample turnee în Japonia, Anglia, Elveția, Germania, Franța, Italia, SUA etc. 
DENIS NEDAK este prim-solist al Operei Nationale din Ucraina ’’Taras Shevchenko ’’ din Kiev si solist al OPEREI DIN VIENA. Debutul său în carieră a avut la la Opera Națională, artistul fiind laureat al prestigiosului Concurs Internațional S.Lifar, edițiile din 2002 și 2004. Din 2015 este solist invitat la Teatrul American de Balet și la Opera de Stat din Viena. S-a născut în Odessa, a absolvit Școala de Coregrafie de Stat din Odessa în 2002 si Academia de Dans Serghei Lifar din Kiev în 2003. În timpul Academiei a fost invitat să danseze la Opera Națională din Kiev, unde a interpretat rolul Paris din Romeo și Julieta și rolul Prințului din Spărgătorul de Nuci. După absolvire, Denis Nedak s-a alăturat Baletului Național al Ucrainei, iar în 2008 a devenit solist.
Din repertoriu: Solor în ''La Bayadère'', Basil în ''Don Quijote'', Prințul în ''Frumoasa din pădurea adormită'', Prințul Siegfried în'' Lacul Lebedelor'', Albrecht în'' Giselle'', Jose și Escamilio în ''Carmen'', Jean de Brienne în ''Raymonda'', Conrad în ''Le Corsaire'', Prințul in ''Spărgatorul de nuci '' și Krass în ''Spartacus''
Participă la numeroase festivaluri internaționale și este invitat în mod regulat la Festivalul Nureyev din Kazan, Rusia. În 2014, Nedak și-a făcut debutul cu ABT Dancing in rolul lui Solor în ''La Bayadère''. Repertoriul său cu Compania include, de asemenea, Printul Désiré din „Frumoasa din păduurea adormită". A dansat la nivel mondial în Rusia, Franța, Italia, Germania, Japonia, Elvetia, Franta, Anglia, Australia.
Faimos în întreaga lume, Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat în 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS Vahtang Vronskii. Se numea atunci Baletul Clasic din Kiev, iar între 1989 și 2005, ansamblul a fost condus de marele maestru al baletuliui ucrainean Valerii Covtun (1944-2005), laureat al premiului Vatlav Nejinsky, al Academiei franceze de dans, artist al poporului în URSS. Din 2005- 2012 maestru de balet al trupei a fost Victor Litvinov. Din 2012 director artistic al Baletului Municipal din Kiev este TATYANA BOROVIK, fosta prim-balerina a Operei Nationale din Kiev.  În 1990 Baletul Clasic din Kiev a participat la cel mai mare festival de dans din India, iar în 1991 a urcat pe scena Festivalului George Enescu, la București.
Turnee: Japonia, Italia, Germania, Austria, Elvetia, Ungaria, Romania, Canada.

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA INTRAREA IN SALA  SA RENUNTATI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI "NEVOITI"SA O LIPITI DE FOTOLII (HUSE),  IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Ora de incepere: 19,00
Pret/bilet : 150, 120 lei


vezi toate spectacolele