PURICELE IN URECHE

Teatrul Elisabeta 
prezinta comedia 
 “Puricele in ureche”! 
de  Georges Feydeau
Regie: SerbanPuiu
Distributie:
Victor-Emmanuel Chandebise / Poche – Lucian Ghimisi
Camille Chandebise – Leonid Doni
RomainTournel – Andreas Petrescu
DoctorulFinache – Mihnea Nicolau
Carlos Homenides de Histangua – VasileCalofir
Augustin Ferraillon – Marcelo Cobzariu
Etienne – AlexandruPrica
Rugby – Vlad Ianus
Baptistin – Stefan Velniciuc
Raymonde Chandebise – Alexandra Velniciuc
Lucienne Homenides de Histangua – Irina Noaptes
OlympeFerraillon – Raluca Ghervan
Antoinette – Maria Magdalena Tapu
Eugenie – Valeria Stoian
Clienti hotel – Iulian Balan, Claudian Siman, Claudia Ene


“Le puce dansl’oreille”= PURICELE IN URECHE este o  expresie frantuzeasca celebra inca de la inceputul secolului 13. Expresia insemna “a simti o dorinta puternica pentru cineva”. Prin secolul al-XVII-lea  i-au schimbat intelesul prin “a fi ingrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva”.
Si da, protagonista noastra Raymonde are un purice in ureche si inca unul foarte mare caci ea ii trimite, pe toti cei implicati, intr-o cursa salbatica de acuzatii false, identitati gresite si confuzii revoltatoare! Cea mai noua comedie a Teatrului Elisabeta este un univers pestrit, plin de culoare si cu situatii comice intense.
Totul se intampla in inalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom incornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol impreuna cu sotia sa, o bucatareasa cocheta si un englez-scotian sunt intr-un du-te-vino ametitor fiind purtati de acelasi carusel al incurcaturilor. Rezultatul? Cu totii se perinda de la Casa Chandebise la un hotel de moravuri usoare si inapoi, iar actiunea se deruleaza cu o viteza naucitoare.
Simpatica Raymonde Chandebise se intreaba de ce sotul ei a incetat sa-i mai acorde atentia necesara si presupune ca acesta trebuie sa aiba o aventura. Asa ca ii cere prietenei sale Lucienne sa-i scrie o scrisoare de dragoste menita sa-l ademeneasca la o intalnire in care sa-l prinda in actul de a fi necredincios. Dar cand sotul lui Raymonde, Victor Emmanuel (de altfel, foarte credincios), primeste scrisoarea, el presupune ca este pentru prietenul sau burlac, Tournel, si i-o da in schimb acestuia, punand astfel in miscare o serie de evenimente hilare care rasuna din casa Chandebise pana intr-un hotel de moravuri usoare, unde orice (si aparent toata lumea) merge.
In aceasta comedie nebuna, toata lumea fuge dupa toata lumea si, totodata, toti fug unii de altii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stari de exaltare alcoolica, amenintari cu moartea…nu ai cum sa nu razi cu lacrimi.

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA INTRAREA IN SALA  SA RENUNTATI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI "NEVOITI"SA O LIPITI DE FOTOLII (HUSE),  IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Ora de incepere: 19,00
Durata: 2 h
Pret bilet: 70, 80 si 90 lei

vezi toate spectacolele