FIDELITATE


DEOARECE SPECTACOLUL NU A PREZENTAT

 INTERES PENTRU

 PUBLICUL CONSTANTEAN, S-A ANULAT.

POSESORII DE BILETE ACHIZITIONATE DE LA CASA

 DE CULTURA A

 SINDICATELOR CONSTANTA SUNT ASTEPTATI SA LI

 SE RETURNEZE

 CONTRAVALOAREA ACESTORA.


 Teatrul Act prezinta: 


“Fidelitate” 

O dramă la care se râde cu lacrimi

de Chazz Palminteri

Regia: Dragoș Câmpan

Distributia: Florin Busuioc, Gheorghe Ifrim, Adelaida Zamfira
Firescul care înfruntă excesele

Dragoș Câmpan face parte din res­pec­tabila categorie a regizorilor care au evadat de sub incidența teatralismului consacrat – definit prin excese în interpretare – optând pentru exprimarea simplă, firească, cinematografică, în consonanță cu teatrul contemporan, ale cărui dotări tehnice permit chiar și vorbirea în șoaptă. Publicul se află în livingul super-elegant al unei familii în­stărite (opera scenografei Maria Dore) în imediata apropiere a eroilor piesei și, paradoxal, urmărește – râzând în hohote sănătoase – acțiunea destul de atroce. Tony (Gheor­ghe Ifrim) este un killer profesionist, pe care Jack (Florin Busuioc) l-a angajat pentru a-l scăpa de Maggie (Adelaida Zamfira), nevasta de care s-a săturat până peste cap în 20 de ani de căsnicie și care, pe deasupra, mai are și o asigurare de 1.000.000 de dolari.

Pentru că Tony trebuie să aștepte semnalul telefonic prin care Jack îi dă liber la împușcarea nevestei, între asasin și victima legată de scaun se încropește un dialog despre fidelitate și infidelitate, ajungându-se până la dezvăluiri din viața nefericită a fiecăruia. Maggie știe că so­țul ei, Jack, a înșelat-o încontinuu, iar acum trăiește un amor nebun cu secretara siliconată Daisy. În schimb, ea l-a înșelat pe Jack o singură dată și acesta este, probabil, motivul pentru care a și fost condamnată la moarte. Nu e cu nimic mai fericit nici călăul, iar felul în care Gheorghe Ifrim exprimă traiectoria psihologică a acestuia, de la ucigașul cinic și neîndurător, până la bărbatul cumsecade, înțelegător și chiar vulnerabil, ține de o virtuozitate actoricească evidentă.

Jojo, psihologul… psihopat

La început, Tony își urăște victima, pentru că aceasta îi amintește de fosta lui soție, pe care a găsit-o – după sistemul standard – în pat cu cel mai bun prieten al lui. Dar s-a răzbunat cu vârf și îndesat: “I-am lăsat să se căsătorească! Acum divorțează…”. Și-a pierdut părinții când avea doar 10 ani, locuiește într-un “coteț”, conduce un hârb, ascunde un secret traumatizant, legat de sora lui, și se tratează la un psiholog, Jojo, care pare mai dezaxat decât pacienții săi. Deși nu apare în scenă, fizic, Jojo este o prezență pregnantă în spectacol, fiind unul dintre principalele izvoare ale ilarității ge­nerale. De psiholog ar avea ne­voie și Maggie care, cotropită de cea mai adâncă depresie, voia, oricum, să se si­nu­cidă, prin urmare, perspectiva asasinatului n-o impresionează deloc. În schimb, e de nedescris expresia de ulu­ire de pe chipul lui Jack – Florin Busuioc, atunci când, sosind acasă, constată că “moarta” e neașteptat de vie și chiar pusă pe chef cu șampanie scumpă.

După lungul stagiu în rolul de “domn de la Meteo”, Florin Busuioc revine pe scenă cu evidenta plăcere de a-și relua meseria de actor (și încă unul foarte bun) construind cu migală și rafinament, alături de partenerii săi de scenă, un eșafodaj fascinant al aparențelor înșelătoare, la sfârșitul căruia vom afla cine este adevărata victimă, cine – ucigașul cu sânge rece și cine are de câștigat, până la urmă, din malversațiunile puse la cale de soțul dedulcit la rele.

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Ora de incepere: 19,00

Pret bilet : 60 si 70 lei

vezi toate spectacolele