ELIXIR
ELIXIR
de Eric-Emmanuel Schmitt
traducerea Edith Negulici

Distributia : MAIA MORGENSTERN ; MARIUS BODOCHI
Rfegia
: MAREL TOP
Decor
: ANCA CERNEA
Costume
: TEODORA BURZ

Dragostea este oare un sentiment declanșat de un proces chimic sau este pur și simplu un miracol al spiritului, imposibil de explicat?

Foști iubiți, Adam și Louise, trăiesc la mii de kilometri depărtare unul de celălalt, el la Paris, ea în Montréal. Corespondând pe e-mail, cei doi își evocă trecutul comun, rănile încă neînchise, momentele de bucurie, dar și noile relații. Ceea ce-i apropie însă a doua oară este prietenia, construită de comun acord și însoțită de o provocare: ar putea să-și reînvie dragostea tocmai vorbind despre dragoste?
Eric-Emmanuel Schmitt, observator minuțios și lucid al capriciilor inimii, reușește să transpună în această piesă, cu fine și surprinzătoare nuanțe, parcursul plin de capcane al unei legături amoroase tipice pentru vremurile noastre.

„În Elixirul dragostei m-a interesat mai ales distincția dintre dorință și sentiment. Cred că, în privința iubirii, problema constă în faptul că denumim cu același cuvânt două teritorii diferite: cel al dorinței și cel al sentimentului. La granița dintre ele, atunci când încercăm să împăcăm atracția fizică și dragostea, se nasc marile noastre povești, nu întotdeauna fericite.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)

Aprecieri spectacol:
"(...) este tipul de spectacol care scoate in evidenta actorii. Cei doi actori au jucat extraordinar. Intai si intai, foarte bine alesi, vocea Maiei Morgenstern potrivindu-se perfect in acest context. Are un timbru extrem de placut si, daca este pus in contextul potrivit, ies roluri geniale.(...) Povestea spectacolului: un cuplu se destrama, ea pleaca peste ocean, in Canada, el ramane in Paris. Ea doreste ca ei sa ramana in continuare prieteni. De precizat: ea era avocat, el era psihanalist. In conversatiile lor intervine, la un moment dat, si o prietena/colega de-a ei.Care este rolul acestei prietene si cum se termina totul ramane sa descoperiti singuri.
Mergeti si vedeti ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez. Pentru ca textul este de actualitate. Si pentru multe alte motive" (Emil Calinescu)
Ora de incepere: 19,00
Pret bilet : 70 lei ; 50 lei 

vezi toate spectacolele