LACUL LEBEDELOR

BALLET CLASSIQUE DE SAINT- PETERSBOURG
LACUL LEBEDELOR
Balet in 4 acte
Muzica de P.I.Ceaikovski
Libretul: Vladimir Berghicev și Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa și Lev Ivanov
Scenografia: Evgenii Gurenco
ODETTE/ ODILE : OLGA GOLITSA
SIEGFRIED : DENIS NEDAK

Premiera mondială: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.
Compania "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’
Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .
Absolvent al Academieide Balet Vaganova din Rusia, Andrei Batalov este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu devine prim solist al Teatrului Mariinski.
El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnică care-i permite a fi in rand cu dansatori legendari de balet din trecut și prezent ca:  Vestris și Nijinsky , Baryshnikov și Julio Bocca. El deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet . A fost câștigător al medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). A câștigat premiul al doilea  la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul intai și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Balet din Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).
In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo și Julieta", etc.
La Royal Ballet danez (2000-2002), repertoriul său a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") și balete contemporane de Peter Martins si Kevin O 'Dale .
Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). În calitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționează să urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin.
Astăzi Batalov nu numai că dansează el însuși, dar, de asemenea, învață pe alții - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolvenții săi, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Și, în 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic. 
Ora de incepere: 20,00
Pret bilet : 150 lei , 120 lei

vezi toate spectacolele