MICUL INFERN


Micul infern
de Mircea Ștefãnescu

Regia
: Mircea Cornișteanu
Distributia:
Soacra:Ileana Stana Ionescu 
 Soția:Ilinca GoiaSoțul:Liviu Lucaci 
 Doctorul:Marius Rizea 
Curtezanul:Dragoº Stemate 
 Ordonanța:Daniel Badale 
Secretara:Fulvia Folosea

Cea mai cunoscutã piesã a lui Mircea Ștefãnescu ne prezintã universul mic-burghez al unei familii tipice din capitalã, dintre anii 1908-1948. Sunt surprinse trei perioade distincte și evoluția acestei mici lumi familiale pe parcursul unei vieți.
Bineînțeles cã micul univers conjugal (cuplul Vernescu și frumoasa sa soție) are nelipsitele sale personaje tangențiale, care dau savoare, sare și piper vieții de familie, care nasc intrigi și situații comice sau melancolice: mereu-prezenta soacrã; doctorul, veșnic auto-invitat în casa celor doi – aspirantul la inima soției încã de pe când erau copii: majordomul-fatã în casã; tânãrul locotenent de cavalerie – curtenitorul galant și secretara de doar 20 de ani și în cãutare de stabilitate materialã.
Primul act surprinde aniversarea a 5 ani de cãsnicie a proaspãtului cuplu, într-un moment de crizã familialã, în prag de divorț – datorat demisiei Cãpitanului Vernescu din cadrul armatei. În actul al 2-lea, dupã 25 de ani, familia trece printr-o altã crizã, de data aceasta generatã de amenințarea pe care o reprezintã secretara actualului avocat Vernescu. În actul 3, dupã o viațã petrecutã împreunã, dupã 45 de ani de cãsnicie, dupã copii și nepoți, dupã griji și bucurii, toate personajele „micului infern” privesc înapoi cu nostalgie și cu bucuria cã încã sunt împreunã.
Cunoscutul regizor Mircea Cornișteanu ne propune o montare clasicã, „curatã” a acestui text, în care spectatorul se bucurã de nuanțele personajelor și ale dialogului, savurând parfumul unor vremuri dispãrute dar nu uitate, de pe când Bucureștiul era Micul Paris pânã la venirea comunismului. Punerea în scenã a acestui text împacã nevoia spectatorilor de a vedea un spectacol de bunã calitate, pentru întreaga familie, clasic, așa cum era teatrul de altã datã.
Cuplul din micul infern conjugal, interpretat de cãtre Ilinca Goia și Liviu Lucaci, sunt perfecți unul pentru celãlalt, la toate vârstele personajelor, ca un adevãrat nucleu în jurul cãruia se învârte povestea piesei. Prietenul familiei-doctorul, în interpretarea lui Marius Rizea, este un personaj savuros, plin de umor și înduioșãtor de naiv și melancolic. Familia piesei „Micul infern” este compusã din personaje ce vã vor încânta și care contribuie la o searã de teatru clasic.
Pentru o searã plãcutã în oraș - la teatru, pentru o piesã bulevardierã clasicã, pentru niște actori fermecãtori, pentru bunã dispoziție, pentru râs și puținã melancolie, pentru un alt București din alte vremuri, pentru toate acestea și nu numai, „Micul infern” vã așteaptã sã îl descoperiți, sã îl aplaudați, sã vã rãmânã ca o frumoasã amintire.
Ora de incepere: 19,00
Durata spectacolului : 2h 30'
Pret bilet : 100 lei

vezi toate spectacolele