THE GREAT REVIVALNU MAI SUNT BILETE

CORUL ARMATEI ROSII ALEXANDROV
 prezinta
"THE GREAT REVIVAL"
100%  program rusesc"

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Mall 4 Art, în colaborare cu Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, sub egida Ambasadei Federației Ruse în România

Director artistic: Gennady Sachenyuk  

Rușii se întorc cu inima plină la Constanța, acolo unde anul trecut au ridicat sala în picioare. Concertul "The Great Revival" este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în tragicul accident aviatic anul trecut și va prezenta un repertoriu integral rusesc.

 Anul trecut, pe 25 Decembrie, chiar în ziua de Crăciun, un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord se prăbușea în Marea Neagră, în zbor spre Siria, toți cei aflați la bord pierzându-și viața. Printre pasageri, 64 de membri ai Corului Armatei Roșii - cântăreți, dansatori și membri ai orchestrei, inclusiv directorul și dirijorul Valeri Khalilov. Știrea a făcut înconjurul lumii, iar președintele Vladimir Putin declară ziua de 26 decembrie zi de doliu național în Rusia. O pierdere imensă pentru cultura rusă, și pentru întreaga lume.

  Povestea celui mai mare și mai faimos ansamblu coral din istoria Rusiei nu se oprește însă aici. De la jumătatea anilor ’30 încoace, de când renumele său a depășit granițele Uniunii Sovietice, corul a numărat în permanență aproape 300 de membri. După tragicul accident, cei rămași au fost luați cu asalt de mii de interpreți consacrați care au vrut să contribuie la reîntregirea corului (mulți dintre ei renunțând la cariere solo promițătoare). Două luni de zile au durat preselecțiile ținute de Ministerul Rus al Apărării. Și astfel, în februarie, la Moscova, precum Pasărea Phoenix, Corul Armatei Roșii a renăscut și a susținut primul său spectacol de după tragedia aviatică din ziua de Crăciun.

  De atunci, Corul a prins din nou aripi. În turneul din prima jumătate a acestui an, Ansamblul Alexandrov a vândut efectiv stadion după stadion în Republica Cehă, Slovacia și Franța. La Zlin, aproape 25 000 de spectatori au participat la concertul lor, și aproape alți 15 000 de oameni i-au aplaudat la Liberec.

  Ce rămâne definitoriu pentru toate spectacolele Ansamblului Alexandrov? Muzica lor reprezintă chintesența sufletului rusesc. Acoperă un repertoriu fenomenal de bogat, la un nivel neimaiîntâlnit de finețe a interpretării. Corul este alcătuit din trei secții vocale, tenor, baritone  și bas, dar, pe anumite pasaje muzicale, se poate diviza în până la 8 linii vocale distincte. Instrumentele populare rusești – donara, balalaika`și acordeonul – se combină cu instrumentele de suflat din metal și lemn.

   Spectacolul "The Great Revival" strălucește prin dansurile autentice și garderoba somptuoasă, impresionantă: zeci de costume lucrate cu migală și talent. Pe scenă vor fi 120 de artiști, iar repertoriul, 100% rusesc, va include bijuterii musicale precum: Ochi Cernye, Kalinka, Smuglyanka sau Katyusha. Turneul internațional din acest an îi portă peste tot în Europa.

Istorie:

    În 1990, Ansamblul Alexandrov a cântat alaturi de Roger Waters, în super-producția The Wall, concert care a sărbătorit căderea Zidului Berlinului. Au interpretat piesa „Bring The Boys Back Home”.

    În 1993 ansamblul a ajuns în atenția iubitorilor de muzică pop prin colaborarea cu formația finlandeză "Leningrad Cowboys”. Ansamblul Alexandrov a susținut, alături de finlandezi, un concert în Piața Senatului din Helsinki în fața unui număr impresionant de ascultători, peste 70 000.

    În anul 2004, membrii corului au susținut un concert de neuitat la Vatican, în fața Papei Ioan Paul al II lea.

    În 2007, au cântat la sediul Alianței Nord Atlantice din Bruxelles, iar un an mai târziu au sărbătorit 80 de ani de existență ai Ansamblului printr-un  turneu pe întreg teritoriul fostei Uniuni Sovietice și în aproape 60 de țări din Europa, Asia, Africa și America.

    A urmat, în 2009, un recital de o virtuozitate deosebită pe scena concursului Eurovision, organizat la  Moscova.

 Biletele mai pot fi achiziționate si online, pe Eventim.ro, Bilete.ro, Bilet.ro, Myticket.ro

Ora de incepere: 19,00

Pret bilet: 150 si 200 lei

 

vezi toate spectacolele