FIDELITATE


Fidelitate

Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta - Sala Mare

28 Noiembrie 2023 ora 19:30

Piesa lui Chazz Palminteri, scenarist, regizor, actor și producator de origine italiana, poate fi integrata teatrului bulevardier modern. A fost jucata cu succes pe alte meridiane, s-a realizat si un film in care autorul a jucat, este amuzant scrisa ca situatii cu lovituri spectaculoase de teatru, cu replici pline de umor si personaje bine construite.
In relatia unui cuplu de oameni avuti – Maggie (Adelaida Zamfira) si Jack (Florin Busuioc) ajunsa intr-un impact, cu ironie analizata psihologic, intervine un ucigaș platit, Tony (Gheorghe Ifrim), nu se stie de cine, si el cu probleme psihologice; actiunea, conflictele, sunt dibaci expuse dramatic cu savoare comica.
 Autorul se dovedeste ca stie a scrie comedii cu motivare psihologica in relatii si subtile trimiterii spre actualitatea curenta.
Intalnim din nou pe Gheorghe Ifrim intr-un rol cu baza comica – Tony, interpretat cu intentia logica de a arata ca trairea dramatica a unor situatii poate evidentia exploziv scopul scrierii ironic, satiric. Excelent actorul defineste personajul, un ucigas platit, un posibil mafiot care isi are problemele sale personale si drept ajutor un psiholog. Gheorghe Ifrim speculeaza cu masura in expresie starile personajului si relatiile sale cu Maggie, interpretarea sa avand drept rezultat un umor rafinat, cuceritor, actorul demonstrand din nou, capacitatile sale speciale pentru comedie.
Maggie, femeia plictisita de viata casnica, dar care a adus fondurile necesare afacerilor sotului este caracterizata sugestiv de Adelaida Zamfira. Actrita dezvolta ambiguitatea lui Maggie mai ales cand aceasta devine o doamna eleganta care isi afirma dorinta de aventura si razbunare. Este un rol de referinta realizarea credibila a personajului pentru aceasta talentata actrita independenta.
O surpriza placuta produce aparitia in teatru a lui Florin Busuioc. Actorul se pliaza la nuanta pentru definirea esentei profilului si atitudinilor sotului infidel al lui Maggie, om de afaceri. Florin Busuioc transmite verosimil atentionarea ca imoralitatea poate fi specifica, fireasca si multora din cei avuti. Cei trei sunt minunati prin modul in care relatand situatii dramatice cu sinceritate interioara, produc comicul scopului satiric al textului si umorul aplaudat de public.
„Fidelitate" este un spectacol de la care nimeni nu poate pleca dezamagit. De la regizor, scenograf pana la cei trei interpreti de exceptie, „Fidelitate" ne arata ca teatrul independent activeaza consecvent cultural, fara sofisticari derizorii de imagine, fiind direct in comunicarea cu haz a unor „fotografii" desprinse din actualitatea zilelor noastre.

Pret bilet :110 lei 
Biletele se gasesc pe ticketstore.ro, bilet.ro

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPA INCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE IȘI PIERD VALABILITATEA.

VA MULȚUMIM PENTRU INȚELEGERE

vezi toate spectacolele