PROFESIUNEA DOAMNEI WARREN


PROFESIUNEA DOAMNEI WARREN

de George Bernard Show

Regia: Claudiu Istodor

Distributia: MAIA MORGENSTERN, MIHAELA VELICU, AVRAM BIRAU, TUDOAR AARON ISTODOR, CLAUDIU ISTOODOR,  ION LUPU

Scrisă în 1893, piesa a fost cenzurată timp de opt ani, iar când, în sfârșit, a avut premiera la Londra în 1902, publicul a fost de-a dreptul indignat de conținutul controversat la vremea aceea. Povestea se desfășoară în jurul relației dintre doamna Kitty Warren, matroana unui bordel și fiica ei, Vivie. Având ca atuuri umorul acid și intuiția abilă, Shaw le pune pe mamă și fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia și decadența așa-numitei societăți de bon ton. Va rezista relația lor în urma unei lupte date în jurul sexului, dragostei, banilor, carierei și moralității?

Doamna Warren și partenerul său de afaceri, Sir George Crafts (Claudiu Istodor), administrează diverse bordeluri situate în marile orașe ale Europei. Fiica doamnei Warren, școlită la Cambridge, nu este de acord cu profesiunea mamei sale, cele două având viziuni asupra vieții total diferite. Ceea ce urmează nu e greu de închipuit… fiecare consideră că stilul său de viață este cel corect și încearcă să-și impună punctele de vedere.

*****
Una dintre cele trei „piese neplăcute” ale lui Shaw a avut premiera absolută în anul 1902 la un club de teatru din Londra, unde s-a jucat doar de două ori și a fost interzisă vreme de 32 de ani.
Trupa care a jucat piesa în 1905, la New York, a fost arestată o noapte, iar producătorul a fost judecat și condamnat.

Piesa a primit avizul de a putea fi jucată de un teatru profesionist la un an după ce autorul ei câștigase premiul Nobel.
Vă întrebați de ce oare a fost interzisă această piesă atâta timp? Pentru că Shaw demască imoralitatea societății engleze acoperită de falsa aparență, de filistinism și ipocrizie.

Bernard Shaw abordează cu atâta îndrăzneală tema uneia dintre cele mai vechi meserii din lume: prostituția. Căci ce este doamna Warren, cea care s-a înconjurat de mister, decât o fostă prostituată, devenită matroană de bordel?
Nimic altceva decât un personaj care încearcă să-și ascundă atât trecutul cât și prezentul de teamă ca fiica ei, crescută departe de această lume, să nu afle adevărul.

DIN RESPECT PENTRU ARTISTI ȘI  SPECTATORI !

DUPĂ ÎNCEPEREA SPECTACOLULUI LOCURILE ÎȘI PIERD VALABILITATEA.

DIN RESPECT PENTRU NOI!

VA RUGAM CA LA INTRAREA IN SALA  SA RENUNTATI LA GUMA DE MESTECAT, PENTRU A NU MAI FI "NEVOITI"SA O LIPITI DE FOTOLII (HUSE),  IAR LA TERMINAREA SPECTACOLULUI SA VA LASATI AMBALAJELE IN COSURILE DE GUNOI EXISTENTE IN FOAYER.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!

Ora de incepere: 19,00

Pret bilet : 120, 100, 80 si 60 lei

vezi toate spectacolele