REVIZORUL

COMEDIE

REVIZORUL

 de N.V. Gogol

Regia si adaptarea: Horatiu Malaele


Distributia: Horațiu Mălăele, George Mihăiță, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Gheorghe Dănilă, Florin Dobrovici, Eugen Racoți, Dragoș Huluba, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghițulescu, Niculae Urs, Vladimir  Gaitan, Serban Georgevici

       Piesalui Gogol surprinde panica ce cuprinde un orășel de provincie atunci când se anunță vizita unui revizor. Primarul corupt (George Mihăiță) își intimidează subalternii la fel de corupți, îndemnându-i să mintă și să mituiască revizorul, pentru a acoperi lipsa de implicare în bunul mers al orașului, precum și folosirea în interes personal a banilor primiți pentru infrastructură și dezvoltare. Comicul intervine când bețivii orașului îl confundă pe datornicul  Ivan Hlestakov  cu revizorul și îl acoperă cu daruri, bani și favorurile soțiilor și fiicelor lor.

          Faptul că  Revizorul este cea mai jucată piesă a lui Nikolai Vasilievici Gogol nu este de mirare. Deși ea a fost pusă în scenă prima dată în 1836 (la insistențele Țarului Nikolai  I), piesa este în continuare actuală, iar spectatorul neavizat ar putea crede cu ușurință că ea se referă la societatea noastră coruptă, la “baronii locali”, la fraudele și deturnările de fonduri din țările recent primate în Uniunea Europeană, de pildă, cum este și România.

Durata : 1 h 50 min (fără pauză)

Pret bilet :  120  lei si 100  lei 

Ora de incepere: 19,00

vezi toate spectacolele